3 pukeutumisvinkkiä kuntavaaliehdokkaalle – näkyykö arvosi asuissasi?

by vaatepuu


1. Ole uskottava

Selvitä mitä vaatteita ja asusteita paikkakunnallasi tai sen lähellä valmistetaan.

 

Jos tyyli on luonteva sinulle, hanki itsellesi. Keskustelin jokin aika sitten parin vuoden takaisen eduskuntavaaliehdokkaan kanssa. Hänen tavaramerkikseen oli vaalien aikana muodostunut paikallisessa neulomossa valmistettu villahuivi: ”Se yllä tuntui hyvältä ja uskottavalta puhua yhdestä yrittäjyyteen liittyvästä kärkiteemastani sekä keskustella vastuullisuuteen liittyvistä kysymyksistä”. Viesti arvoistasi siis myös pukeutumisen kautta. Suosi vastuullisia vaatemerkkejä, jos lähituotanto on liian haastava kriteeri.

 

 2. Erotu


Kiinnitä huomio itseesi mielenkiintoisella pukeutumisella.

Yllätä äänestäjät ja käytä rohkeasti värejä, yllättäviä muotoja, käytä vaatteita joilla on tarina kerrottavana. Muotikommentaattori Sami Sykkö kirjoitti Seura-lehden (1/2017) kolumnissa yhden ainoan puvun nostaneen kansanedustaja Emma Karin valokeilaan. Sykölle (ja ehkä monille muillekin) aiemmin ainoastaan nimenä tuntema Kari jäi kasvoineen unohtumattomasti mieleen viimeisimmällä presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla, mihin Kari asteli Anne-Mari Pahkalan suunnittelemassa upeassa sinivalkoisessa iltapuvussa. Mm. eläinten suojelijana tunnetun Karin iltapuku oli aiheuttanut jo ennalta kohua, sillä iltapuvun kankaaseen oli käytetty merenpohjasta löytyneitä muovipulloja. Mielenkiintoinen ulkoasu ja tarina voi löytyä myös esimerkiksi isoäidiltä peritystä vintagemekosta.

 

samisykko%cc%88seuralehti

 

3. HURMAA

 
Hyväntuulisia ja itsevarmoja ihmisiä on äänestäjienkin helppo lähestyä.

Harmaa maanantai alkaa hyvällä meiningillä kun päällä on mukava, laadukas ja ryhdikäs asukokonaisuus. Voitko olla hymyilemättä tai voiko muut olla hymyilemättä sinulle, kun päälläsi on auringon keltainen hapsupaita? (Eri väreillä on myös eri merkityksiä ja niiden avulla voi luoda esimerkiksi henkilöbrändiä… Mutta tämä on jo toinen juttu…) Hymyssä suin on helppo osallistua kiperiinkin keskusteluihin ja astua ihmisten eteen itsevarmana. Vaatelainaamo yrittäjänä olen päässyt todistamaan lukuisia kertoja naisten suorastaan säkenöivän kun he ovat uskaltautuneet kokeilla ylleen aivan uudenlaisia asuja omien ”turvavaatteiden” rinnalla. Hyvän tuulinen ihminen hurmaava ja vetää ihmisiä puoleensa.

 

EXTRA: JOS VALINTASI ON KOTIMAINEN DESIGN, TUET SAMALLA MERKITTÄVÄSTI KOTIMAISTA YRITTÄJYYTTÄ
Keskustelin jokin aika sitten erään kotimaisen muotisuunnittelijan kanssa. Hänen kokemuksen mukaan useimmat poliitikot eivät ole ymmärtäneet, kuinka he voisivat halutessaan vaikuttaa mahdollisesti merkittävästiki pienten suomalaisten vaatebrändien myyntiin – ihan vaan pukeutumalla niihin esimerkiksi näyttelijöiden ja muusikoiden tavoin. Paikallispoliitikoillakin (saati kansanedustajilla) on merkittävä määrä seuraajia.

 

”JOS OLISI AIKAA…”
Uskon, että moni pukeutuisi vastuullisemmin ja persoonallisemmin jos olisi enemmän aikaa perehtyä tarjontaan. Jos se on kohdallasi ajasta kiinni, tai on muuten vaikea lähteä liikkeelle, lupaan auttaa sinua. Edustan vaatelainaamoni kautta yli 60 suomalaista vaate- ja asustebrändiä, joiden tuotteita olen lainannut kolmen vuoden aikana tuhansia kertoja noin 250 eri naiselle. Mm. näitä upeita merkkejä pystyn suosittelemaan kenelle tahansa.

 

Lisätietoa: www.jarvenpaanvaatepuu.fi
Ota yhteyttä: vaatepuu@gmail.com tai 040 740 2155 / Soile-Maria Linnemäki